Haarlem Link

Haarlem Link

Team

Studenten: Tess van Baar, Ashley van der Bent, Anouk van der Plas, Barrie Kors, Daniella Doria

Leercoach: Sandra van Vreeburg

Status

Ongoing

Partner

Gemeente Haarlem

In Haarlem zien we steeds meer actieve stadmakers en bewoners die zich inzetten om Haarlem steeds een stukje mooier, socialer, duurzamer etc. te maken. Er zit ontzettend veel maatschappelijke kracht en energie in de stad, wat resulteert in een hoop initiatieven. Met elkaar dragen zij bij aan de sustainable development goals (SDG’s). De gemeente, stadmakers, ondernemers etc. hebben allemaal kennis en informatie en die kennis delen zij met elkaar. Hoe kunnen we de kennis, belangrijke informatie, activiteiten en initiatieven in de stad zichtbaar maken voor iedereen? Dus ook als je nog maar net als stadmaker begint?

Drie jaar geleden heeft de gemeente Haarlem op verzoek van initiatiefnemers uit de stad een online platform HaarlemLink ingericht, waar informatie staat om initiatiefnemers te helpen, waar activiteiten op worden vermeld en waar bewoners/ondernemers hun idee kunnen plaatsen en een hulpvraag kunnen stellen. Destijds was de behoefte redelijk statisch. De website moest een soort ‘etalage’ zijn vanuit de behoefte: publiciteit voor het initiatief en prikbord voor oproepen, spullen etc. Dit zou de reden kunnen zijn dat de website te weinig oplevert.

Om initiatiefnemers beter te faciliteren is de gemeente Haarlem op zoek naar een manier om initiatieven een plek te bieden waar zij zich kunnen presenteren, informatie kunnen uitwisselen, informatie kunnen opvragen en waar zij van elkaar op de hoogte kunnen zijn. Moet HaarlemLInk een nieuw impuls krijgen of zijn er andere behoeftes op dit moment van de initatiefnemers?